Dutchii si Românii

26 March, 2009

Cine ar fi crezut ca romani odata ajunsi in Amsterdam ar fi capabili de comportament euro-exemplar? Unii vor fi contrariati, dar adevarul e ca:

Nu au vociferat in avion, nu au imitat discursul capitanului si nici nu au gesticulat apropouri corupte stewardezelor in timpul zborului. Odata aterizati nu s-au ingramadit la recuperat bagaje si nici nu le-a trecut prin cap sa mearga cu nasul in tren. De-asta si-au cumparat civilizat bilete si nu au ocupat locurile rezervate. Nu au facut tam-tam nici in tramvai si au fost cat se poate de discreti in ciuda bagajelor.

In hotel nu au facut galagie si nu au dat muzica tare cu geamul deschis. Nu au incalcat semnul de “fumatul interzis in camera”, deci nu au infundat instalatia din baie cu mucuri de tigara. Nu au furat nici un sapun si nu si-au sters adidasii cu prosopul. Nu au chemat alti romani in camera ca sa doarma pe bani mai putini si nu au fost atentionati in nici un fel de catre stafful hotelului. Nu au luat o extra portie de mic dejun pe furis la pachet, si din nou, nu au strecurat cutiute de gem pe degeaba de la bucatarie.

Nu au plecat niciodata din restaurant fara sa plateasca si nu au cantat pe strada la trompeta acompaniata de acordeon. Nu si-au scrijelit nici initialele in inimioare pe pomi si nici data vizitei pentru eternitate. Nu au mancat lebede de pe Amstel chiar daca erau la indemana, mai ales noaptea, saracele…

Nu au mancat seminte pe strada. Nici nu au aruncat gunoaie de vreun fel. Nu s-au scaldat si nu au facut nici concursuri de inot in rau. Nu au fluierat dupa blonde si nici nu au imbrancit biciclisti insistenti amenintandu-i cu moartea si ca vad ei pe dracul, mama lor de arieni spalaciti. Evident ca nu au violat nevinovate in legitima aparare, dar si asta e o surpriza pentru unii.

Nu au devastat pizzerii doar pentru ca se vorbea italiana inauntru. La muzeu nu au facut poze pe furis cu Rembrandt in ciuda interdictiei. Nu au cautat samanta de scandal daca au iesit noaptea in oras si nici nu au incercat sa vanda reviste gratis la semafor. Nu au furat nici un chilipir de pe strada si nici nu au luat oglinzile masinilor parcate drept suveniruri gratis la autoservire.

Nu au incalcat legea in nici un fel.

In rest au facut cam totul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: