Sa facem cunoştinţă cu Bunul Simţ

12 February, 2009

Bunul simţ este un tanar de 25 de ani. A terminat Facultatea de Bune Maniere magna cum laudae si este licentiat in Politete Generala. Lucrarea lui de diploma are titlul Curiozitate si Intimitate intre Semeni. Urmeaza specializarea pentru un viitor doctorat in Detalii.
Prietenii lui cei mai buni sunt oamenii care vorbesc in soapta cand in jur este liniste, cei care nu-si intrerup interlocutorii in timpul dialogului si oamenii care nu intarzie la intalnire.
Are o memorie buna, retine zilele de nastere si evenimentele importante care-i privesc pe cei din jur. Este modest si vorbeste rar despre sine. Incearca sa pastreze conversatia la un subiect de interes comun participantilor si in general evita discutiile despre cei absenti. Tot el se abtine sa spuna lucrurile pe sleau. E timid dar sincer. Nu rade zgomotos. Isi felicita adversarul indiferent de rezultat. Zambeste cand saluta persoane cunoscute si nu face complimente gratuite.
Nu claxoneaza in trafic si nu da flashuri la semafor. Este natural in gesturi si stie sa danseze. Nu este insistent. Stie sa foloseasca tacamurile la restaurant si nu a uitat niciodata sa-si opreasca telefonul la teatru. Are mereu servetele la el. Face cadouri surpriza si nu minte decat cand este de bun-simt.

Il vezi rar pe strada. Se pierde in aglomeratiile de oameni care se grabesc din inertie. Iar el e genul de om care isi ia ragaz intre o treaba si alta. Nu alearga de colo colo bezmetic ca tine si ca mine. Valorile lui nu au fost alterate de trenduri iar gesturile lui vor fi mereu actuale, indiferent de ce dicteaza distorsionat societatea.

Va imbatrani frumos.

Advertisements

2 Responses to “Sa facem cunoştinţă cu Bunul Simţ”

  1. Cris Says:

    Credeam ca Bunul Simt a murit in perioada interbelica, da’ se pare ca era un unchi dupa bunica celui despre care povestesti tu. E bine de stiut ca sunt urmasi :)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: