Tag 4

3 September, 2007

Sunt insotit de blestemul orarului de serviciu. Nu am ceas desteptator dar ceasul interior ma desteapta zilnic la aceeasi ora. Nu e nici prima, nici ultima oara cand ma trezesc la 9.

Dimineata (12) avem de mers la Fachochschule in interese personale. Eu o iau ca pe o destinatie turistica in plus. Care pe parcurs se transforma in mai multe. In centru metroul iese la suprafata si devine tramvai. Trece peste Rin si ofera o superba panorama in care Domul din Koln patroneaza arhitectural tot orizontul. In cele 10 minute de mers pe jos pana la destinatie trecem accidental pe langa Koln Arena. Spatioasa, poate gazdui tot felul de evenimente pornind de la meciuri de hochei si terminand cu concerte. Deasupra ei, un semicerc metalic, gros de cativa metri traseaza functia arcsin de la un capat la altul al arenei. Nimic nu e intamplator.

Facultatea nu imi depaseste cu mult asteptarile. Poate doar ca inaltime. E o cladire moderna construita in trepte, cu 12 nivele. Ce ma loveste in schimb, sunt cele 2 cladiri si mai inalte din apropiere. Ochiul meu ne(in)format le vede ca pe cladiri de birouri. Nu. Sunt caminele studentilor, la doar cinci minute distanta de facultate.

 Coboram si observ ca la subsol e o mare parcare subterana. Mi se pare deja ceva normal cand imi amintesc ca pana si micul camin retras din Aachen nu ducea lipsa de asa ceva.

La intoarcere ne oprim in centrul comercial de langa statia Neumarkt. Schildergasse si Hohe Straße. Cumparaturile in Germania sunt la fel de solicitante fizic ca si acasa. Oferta e insa atat de variata incat e aproape imposibil sa nu gasesti exact ce cauti. Si pe deasupra si in toate masurile.

Mai pe seara iesim. In metrou, o scena inedita: trei tineri prezentabili consuma nonsalant bere mexicana. Aflu pe pielea mea ca in Germania consumul de alcool e permis atat pe strada, cat si in mijloacele publice de transport. Mergem in Roterplatz, un bar rusesc decorat in rosu cu simboluri comuniste.

Cand iesim de acolo ne teleportam pe cateva carari inapoi la metrou. Pe drum oprim pentru un Döner turcesc. Metroul de 00:42 ne duce direct acasa.

Advertisements

2 Responses to “Tag 4”

  1. Alegra Says:

    Sa vezi! Asa frumos scrii tu aici ca trecu mama pe langa mine cand citeam, prinse o fraza si nu mai pleca pana nu citi toate povestirile tale “de afara”, asa-i placu!!! Valeu ce de perfect simplu! Reversul medaliei a fost evident cand a inceput sa-mi povesteasca de jurnalele EI de calatorie pe care acum cam vrea sa le citesc… (Ea nu prea le are cu scrisul – cum le ai tu -dar asa-i place sa creada :D)

  2. Petrvs Says:

    “statia Neumarkt” – de aici s/o trage si denumirea primei beri la pet aparuta in RO? :)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: