Tag 3

2 September, 2007

Ziua incepe cu o mostra de ospitalitate chinezeasca – chiftelute belgiene cu chifle frantuzesti si cafea cu lapte. Chinezii la care stam sunt pitigaiati si fragili ca niste bibelouri de portelan. Pana sa plecam inspre gara ne mai uitam la un film complet previzibil timp in care rontaim bomboane coreene cu lapte si cocos.

Nu mi s-au mai parut cu nimic iesite din comun toate facilitatile (uneori exagerate?) din Aachen Hauptbahnof (gara principala). M-am obisnuit. De acolo, facem un mic ocol prin centrul orasului. Servim un pranz frugal ca si restul targovetilor – Rostbrauwurst cu pommes frittes si mayo. Un fel de hotdog cu un wurst foarte generos si o chifla cat un degetar. Pe strazi – furnicar. Aceleasi fete inexpresive dar fericite, cu ochi albastri si frizuri blonde. Cei mai tineri cantareti ambulanti sunt doua fete de vreo zece ani care canta la flaut. Un nene pe catalige imi zambeste cand indrept aparatul foto inspre el. Nu e cu mult mai inalt decat media barbatilor din jur care se uita de sus la noi.

Inapoi spre Koln incerc sa-mi imaginez rostul oamenilor care conduc pe autostrada. Nu reusesc. Ce sa interpretezi cand vezi o femeie de 60 de ani la volanul unui BMW ruland cu 160 km/h? Printre altele depasim si o dubita cu numar de Suceava pe care o claxonam. Nu cred ca a inteles mesajul.

Seara a insemnat inca o repriza de Kolsch si darts. Impartim barul cu o gasca inofensiva de neonazisti tatuati si bine facuti. Atat fizic dar si alcoolemic. Proaspat dezlipiti de pe bancile salilor de forta. Femeia care serveste in Orange Bar e o hippie putin trecuta de 40 de ani. Miroase a betigase parfumate si are glume cu neonazistii. Noi nu ne permitem.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: