A1745

24 March, 2007

Lavinia

Blonduta si timida. Miniona pana-n maduva oaselor. Are inele de argint pe 60% din degetele mainilor. Toate inelele sunt la fel de banale si lipsite de sens. Probabil undeva o asteapta un baiat la fel de timid, retras, cu care se intelege din priviri si la care nu tipa niciodata. Nici el la ea.

Andreea

Potrivita la inaltime. Are parul roscat, probabil vopsit, strans cu o bentita asortata. Este emancipata si independenta. Citeste Cosmopolitan indelung si cu multa atentie. E din Brasov dar lucreaza in Bucuresti unde sta singura cu chirie. Vrea sa para sigura pe sine dar nu-i iese.

Adi

Scund si infipt. Poarta sapca si are parul la fel de scurt ca si barba. Genul “Linc” din Prison Break. E imbracat ca un fugitiv cu haine simple si invechite. Nu spune nimic. Ar putea avea o prietena cu piercinguri si/sau tatuaje.

Domnul Alexandru

Trecut de varsta a doua. Par grizonat, fata proaspat barbierita. Palton si pantaloni de stofa. Inainte de ’89 era unul dintre multii ingineri de la biroul din spatele unei usi capitonate. Regreta timpurile de demult, chiar daca acum e incaltat cu pantofi capitalisti, luciosi, de piele. Nu refuza o mica tarie, indiferent de ora. Pentru un coniac, vermut, bitter, whisky ar face o escala zilnica in drumul de la serviciu catre casa. E casatorit cu o nevasta pe care nu o mai iubeste. Nici nu cred ca a iubit-o vreodata. Nu are copii.

Eduard

Potrivit la inaltime, tuns scurt. A spus doar ‘Buna ziua’ la intrare. Se uita pe geam si din cand in cand la cei din jur. Cand nu se uita pe geam asculta muzica la casti. Cand nu asculta muzica la casti sta cu coatele pe genunchi si cu barbia in palma.

Radu

Tanar jandarm inaltut. Are bratara de aur la mana stanga si un telefon cu poza lui ca wallpaper. Discuta mult cu Lavinia despre cunostintele lor comune. Frecventeaza mai mult ca sigur cluburile din orasul natal – Sighisoara. E placut de fete pentru firea lui dezimvolta si sincera.

— — —

Ce stim :

Lavinia este originara din Sighisoara dar invata la Bucuresti. Pana la facultate e nevoita sa traverseze o magistrala de metrou, drum care o costa o ora din timpul zilnic. Dupa studii ar vrea sa se stabileasca definitiv in capitala.

Andreea coboara in Brasov.

Adi ii cere ziarul lui Eduard si il citeste pagina cu pagina. Scrie des mesaje la telefon si jongleaza cu doua cartele diferite : cosmote si orange pe care le schimba in functie de destinatar.

Domnul Alexandru este pensionar, fost ofiter in politie. Soarbe din cand in cand o sticla palmata de tarie pe care o tine in geanta. Are 2 copii: un licean si un tanar adult. Amandoi sunt bautori, calcand pe urmele tatalui lor. De-abia la pensionare a descoperit ca viata trebuie traita din plin: calatorii si toate nebuniile.

Eduard este usor sociabil. Ofera ciocolata colegilor de compartiment dar e refuzat politicos. La casti asculta super-muzica si din cand in cand iese pe culoar ca sa se dezmorteasca.

Radu este amabil cu Eduard cand cel din urma ii cere instructiuni la coborarea din tren. Se angajeaza pe parcursul calatoriei la conversatie cu Domnul Alexandru aprobandu-l in tot ce spune.

P.S.: La Brasov urca Mihaela, o copila vulgara care citeste captivata “Povesti adevarate”. E ca o carte deschisa, mazgalita cu carioca si cu ceara topita.

De ea nu ne place.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: