TV Revelionul

1 January, 2007

Revelionul acasa. O campanie sustinuta de virusul varicela-zoster prin intermediul … pai … prin intermediul vantului (de unde si numele varsat de vant).

Posturi trecute in revista: TVR1, PROTV, Antena1, Realitatea TV, National TV.
TVR1
O emisiune maraton, un concurs intre provinciile geografice romanesti unde un domn ardelean a castigat un BMW scump si s-a bucurat impreuna cu sotia pe care o tot pupa. Alt domn, la telefon s-a bucurat prin tipete sincere de cei 5000 de euro castigati in urma unei trageri la sorti. Gazde au fost Crina Matei si Catalin Marutza care au mentinut trendul de pe la noi al cuplurilor de prezentatori El+Ea – no chemistry. Poate cu mai multe repetitii. Poate la radio.

RealitateaTV
Un fel de TeoRevelion. Acelasi format de emisiune. Invitati folcloristi, Taraful din Clejani, mai un Bogdan Olteanu cu sotia, mai un Petre Roman cu fiica, un Dan Chisu coprezentator bucatar. Teo nu a avut cum sa greseasca, dar nici nu a avut ocazia sa se auto-depaseasca. Un plus pentru ea – nu stiam ca o arde atat de decent in franceza. Mes omages.

Antena1
Revansa manelistilor. Da. Unde Maia Morgenstern nu stiu ce cauta. Un Marius Moga plictisit, de parca s-ar fi filmat taman in timpul revelionului iar el lipsea de la vreo petrecere cu fete goale gata sa-i danseze in poala pe ritmuri de slagare contemporane. Dar unde i-am revazut pe Nae Lazarescu + Vasile Muraru si pe Jean Constantin. Cred ca singura legatura cu revelioanele de odinioara. Si, cum sa o uite pe amazoana tatuata, deputat PRM, direct de la usa cortului venita, Oana Zavoranu. Aceasta “Iubitule!” a lui Pepe, gazda emisiunii.

NationalTV
Astia cred ca emiteau in direct ce se intampla intr-una dintre Pietele Petrecarete ale Capitalei. I-am trecut in lista ca sa iasa la numaratoare.

PROTV
Am apucat sa vad un Florin Calinescu impreuna cu fostii Chestionari ai Zilei incercand sa faca niste glume cu curve si pesti care frizau bunul simt, ba chiar il si intersectau brutal pe alocuri. Nu am stat mai mult de 10 secunde.

Am mai avut parte de un Basescu pe rol de trambitas al trecerii intre ani. Cu un discurs pur basescian unde am auzit de cel putin 5 ori cuvintele “poporul roman” si cum si-a dorit el, poporul, sa intre in Europa. Si cum asta e victoria lui, a poporului. Te rog!? De cand stie poporul asta ce vrea? Hai zi-o pe-aia dreapta, multumeste acolo catre Bruxelles si lasa-i pe romani cu impresia ca or sa fie primiti cu bratele deschise in nu-stiu-ce tari occidentale. Cu bratele deschise, gata de perchezitie, pentru ca tot hoti, tigani si curve ramanem.

O noapte de revelion in care cea mai tare gluma mi s-a parut aia din reclama la Polar, cand cei 3 dinauntru il cheama pe cel de-afara sa vina “sa inchida cercul polar”. Mult sub revelioanele TVR de prin ’93-’94 unde pe la 4 AM sperai la un mic striptis stangaci. Si parintii nu aveau unde sa mute postul, pentru ca … nu aveau unde.

Noapte buna, 2007.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: